Verslag bezoek Rijtuigenmuseum op 19 september 2018

Gepubliceerd op 26 september 2018 om 02:09

Op woensdag 19 september gingen we van de KBO Knegsel met (maar) 11 personen naar rijtuigen museum ’t Broek in Raamsdonk waar we werden ontvangen door Gerard en Corrie van Beurden. Eerst kregen we een video te zien over de herstel werken van de rijtuigen hoe Gerard een compleet nieuw wiel maakte met zowel een stalen of een rubber band er omheen.

Ook het schilderwerk en houtsnijwerk met soms wel 5 lagen verf deden Gerard en Corrie zelf.
Toen trok Gerard zijn koetsiers kostuum aan met hoge hoed en begon de rondleiding langs de diverse rijtuigen Gerard had bij ieder rijtuig een geweldig verhaal over hoe oud deze waren en waarvoor ze zijn gebruikt zoals een waar de wielen onderuit konden en dan was het een arrenslee die in Thialf is gebruikt bij de schaatswedstrijden  en een Duits lijk rijtuig met geweldig houtsnijwerk en fraaie motieven op het glas. Alle rijtuigen waren zo tussen de honderd en honderdvijftig jaren oud.
Na de rondleiding en we een kop koffie of thee gedronken hadden gingen we de prachtige beeldentuin bezichtigen waarna we om ongeveer 16.30 uur weer naar huis reden. We hadden een zeer geslaagde middag.

De activiteiten commissie.