Home » Blog » Dagtocht vrijdag 15 juni met KBO Duizel

Dagtocht vrijdag 15 juni met KBO Duizel

Gepubliceerd op 29 april 2018 00:00

Het Land van Herve… dat is de streek in het hart van de E u regio Maas-Rijn en vande driehoek Aken-Luik-Maastricht. Het land van Herve grenst in het noorden aande Voerstreek, in het oosten aan het Hertogenwoud en de Belgische Eifel, in het zuiden aan de Ardennen en in het westen aan de Maasvallei. De naam komt van het stadje Herve in het zuiden van de streek. Het zijn niet de grenzen die tekenend zijn voor het gebied. Het zijn vooral de prachtige landschappen die we toch wel uitzonderlijk mogen noemen. Het land van Herve is immers befaamd door zijn wallenlandschappen, weide en aanplantingen met fruitbomen afgezet met hagen,vormen het aantrekkelijke decor van een frisgroene streek met zachte heuvels en valleien. 

Het Land van Herve biedt verschillende heerlijke streekspecialiteiten zoals Hervekaas, mousserende cider, peren-en appelstroop. In het oude station laat de Éspace des Saveurs et Découvertes” ( de ruimte van de Lekkere Smaken) u een
virtuele reis maken door een schitterend wallenlandschap. Zet u aan tafel die Jean Herve voor u klaar heeft gezet en volg hem in een reis door onze dorpen, op zoek naar streekproducten en ongemoeid erfgoed.
Smaken en tradities …. In het Land van Herve mag u mateloos proeven.
Via uw opstapplaats rijden we naar Thorn, waar we een kopje koffie gebruiken meteen heerlijk stukje vlaai, hierna rijden we
via een toe
ristische route naar Vaals voor een heerlijke lunch, waarna we daarna o.l.v. een deskundige gids het Land van
Herve gaan ontdekken, en de smaken van de streekproducten gaan proeven.
Aan het einde van de prachtige tocht staat er in Vaals een heerlijk diner voor u klaar.
Dagtocht is incl; 2 x koffie met vlaai, uitgebreide lunch met kroket, rondrit o.l.v. een gids, bezoek aan Jean Herve met proeverijtjes, diner, vervoer per luxe touringcar.

 Prijs:65.p/p         Vertrek   8.30u bij de kerk in Duizel          voorstaan 8.15u                

 Aanmelden kan bij Frans Mollen KBO Duizel  tel.516291 of mail naar kboduizel@gmail.com
De deelname kosten bij voorkeur overmaken op rekening NL65 RABO 0112817645  ovv dagtocht Herve
Om te noteren vrijdag 14 september gaan we naar de stad Gent  in België.