Busreis Biesbosch

Op woensdag 17 augustus hadden we onze jaarlijkse busreis. Dit kon na 2 jaar corona eindelijk weer doorgaan. We vertrokken om 8.30 uur bij MFA de Leenhoef en we reden naar restaurant de Lachende Gans in Werkendam waar we werden ontvangen met koffie thee en gebak.

 

Hierna hadden we een busrit door de kleine straatjes van de Biesbosch vergezeld door gids Jacco die met de nodige humor wist te vertellen over de wateren in de Biesbosch, maar ook over de vogels die er leefden en de planten die er groeiden en de boeren die in grote getalen waren vertrokken uit de streek om elders hun bedrijf voort te zetten.

 

We stopten ook nog even bij het Biesboschmuseumeiland waar we even konden rondkijken.
Hierna reden we naar de ambachtelijke klompenmakerij Den Dekker waar we eerst een lunch met kroket kregen. Daarna kregen we van klompenmaker Peter een demonstratie klompen maken met zeer oude machines wat hij met veel enthousiasme en de nodige humor presenteerde.

 

We kregen koffie met gebak, waarna nog volop werd gewinkeld. De nodige klompen met of zonder opschrift en klompvogelhuisjes gingen mee de bus in.

 

Vervolgens reden we met de bus naar Montfoort waar we in restaurant De Gouden Leeuw een diner kregen hierna bracht chauffeur John ons weer naar Knegsel waar we om 20.30 uur weer aankwamen.

 

Mede reizigers bedankt voor de vele fijne reacties die we mochten ontvangen dus was het voor iedereen een fijne dag.

 

De activiteitencommissie