Verslag bezoek de Kluis Aarle-Rixtel op 19 april 2017

Gepubliceerd op 19 april 2017 om 14:32

P1270242Maria-Brouwers-5-150x150.jpgOp woensdag 19 april gingen we met 20 personen met auto’s naar het missieklooster heilig bloed. We werden in Herberg de Brabantse Kluis ontvangen met een kopje koffie of thee. Hier werden we afgehaald door zuster Therese Marie die ons een rondleiding door het klooster gaf.
Het klooster in Aarle Rixtel werd gebouwd tussen 1900 en 1903. In 1910 werd er de noviciaatsvleugel en in 1930 de Theresiavleugel aangebouwd, in 1938 werd er nog een verdieping opgezet omdat er meer slaapplaatsen voor de zusters nodig waren. 

Zuster Therese Marie vertelde vol overgave over de missie in Afrika waar zij 35 jaar heeft gewerkt. Door de rondleiding kregen we een indruk hoe groot dit klooster is met zijn lange gangen en vele deuren waarachter een wel hele grote keuken, een leeszaaltje, een bibliotheek, een grote gezamenlijke eetzaal, een kapel, een vergaderzaal, zelfs een museum lagen, waar hele mooie spullen lagen die de zusters uit de missie hadden meegebracht.
Nu zijn er nog 38 nonnen in het klooster bijna allemaal oudere, en werken er enkele mensen in 
loondienst voor de was in de keuken voor te poetsen en op de boerderij een melkveebedrijf dat ook eigendom is van het klooster. Na een wandeling door de tuin met een mooie grot gebouwd
van as en steen en nog een kop koffie in de herberg gingen we na een fijne middag weer naar huis.

De activiteiten commissie