Verslag bezoek aan de Sterrenwacht op 7 september 2016

Gepubliceerd op 8 september 2016 om 19:22

Op woensdagmiddag 7 september brachten wij van KBO Knegsel  met 12 personen een bezoek aan sterrenwacht Halley in Vinkel.
Eerst kregen we een voordracht in het auditorium over allerlei hemelverschijnselen, zoals meteoren (vallende sterren) zon en maansverduistering en andere sterrenkundige onderwerpen.

In de grote koepel staat een telescoop opgesteld, deze stond omdat het overdag was gericht op de koeien die in de verte in het weiland liepen hierdoor konden we het verschil goed zien tussen een gewone verrekijker en deze telescoop. 
Na een korte koffie pauze gingen we naar het planetarium (een 4 meter doorsnee koepel) ook hier werden we welkom geheten met het logo van onze KBO afdeling Knegsel waarna we driedimensionale voorstellingen kregen over allerlei hemel verschijnselen,met een bezoek aan het ISS ruimtestation en een reis tussen de planeten de afstand van de aarde naar de planeten en de grote van de verschillende planeten.
We hadden een gids voor het auditorium een voor de telescopen en een voor het planetarium die ons alle drie met veel toewijding vertelden over hun eigen programma en de sterrenwacht in totaal, waarvoor wij hen hartelijk hebben bedankt. 
Het was voor ons een zeer boeiende 
en fijne middag.

De activiteitencommissie

dome.jpg