Busreis zandsculpturen Garderen

Gepubliceerd op 25 augustus 2019 om 13:02

Op 7 augustus gingen we van KBO Knegsel met 59 personen naar de zandsculpturen in Garderen en in de middag een rondrit met gids over de Veluwe.

Het thema voor de zandsculpturen was dit jaar een reis om de wereld. Zo was er een skyline van beroemde gebouwen, en er waren  sculpturen van beroemde wereld leiders van b.v. China Rusland en Amerika, een zandwand met heel veel dieren die nog op deze aarde leven ook de maanlanding en de komst van de euro waren afgebeeld.

Ook sport met o.a. wielrenner Joop Zoetemelk, judoka Anton Geesink, schaatser Reinier Paping. Politiek was er met het kwartje van Kok, Pim Fortuin met zijn hondjes en tv-sterren André van Duin als Willempie, vader Abraham met zijn smurfen ook meneer de Uil en Loekie de leeuw waren er in zand aanwezig. Ook waren er schilderijsculpturen, zoals de nachtwacht van Rembrandt.

Aan deze zandsculpturen is ruim 3,5 maand gewerkt deze werden daarna met een bepaalde vernislaag behandeld om ze te beschermen tegen weersinvloeden zoals regen- en hagelbuien. Buiten waren er ook nog vele geweldig mooie houtsculpturen te zien.

Na de lunch hadden we een rondrit op de Veluwe met gids Ingrid die over elk huis  en alle bomen die op de Veluwe stonden en alle dieren op de Veluwe wat kon vertellen. Ook het Koninklijk huis waarvan veel leden op het Loo hebben gewoond kwam uitgebreid onder de aandacht.

Na onderweg nog genoten te hebben van een heerlijk diner zette onze chauffeur van deze dag Richard ons om 20.30 weer veilig in Knegsel af.

Aan de vele reacties te horen was de dag zeer geslaagd.

De activiteitencommissie