Woordje van de voorzitter

De reis is de bestemming.

Woensdag 9 augustus maakten wij ons jaarlijkse busreis. De bus van Jac de Kort voerde ons via Eindhoven en Den Bosch naar de A15 om zo via het rivierengebied van midden Nederland in Oud Alblas aan te leggen voor de koffie. Die werd geserveerd op een fluisterstille rondvaartboot.

Het weer was prachtig , niet te heet en geen regen. En zo waren de omstandigheden ideaal om met elkaar te kletsen over vroeger , over het waterlandschap dat zachtjes aan ons voorbij gleed , en over wat ons zoal bezig houdt in deze fase van ons leven : Kleinkinderen, mantelzorg, vroegere klasgenoten, nieuwe hobby’s , etc etc .

Terug in de bus ging het richting Schoonhoven; de Zilverstad aan de Lek. Omdat de bus niet met de pont de Lek over kon , gingen we via Kapelle aan de IJssel in de Alblasserwaard ,de Lopikerwaard polder in. In dit lage stuk van Nederland ; vaak overstroomd oa in 1953 , is veel te zien zoals de stormvloedkering in de Hollandse IJssel, de molens en het typische waterland en veenweide gebied, met hier wél veel koeien in de wei.
Op naar Montfoort , een oud Utrechts stadje aan die zelfde Hollandse IJssel waar ons een heerlijk diner was bereid. Van daaruit was het weer een dik uur reizen , via de A2 naar Den Bosch en Eindhoven om weer net vóór het donker werd , in Knegsel thuis te komen. Eigenlijk het mooiste van een reis : weer thuis komen.
Zoals het leven een lange reis is op weg naar …..tja op weg naar wat? Zo bezien , is de reis de bestemming.

Harry Klaasen.